Ekonomisk självständighet är ett steg mot ekonomisk jämställdhet

Ekonomisk självständighet är ett steg mot ekonomisk jämställdhet

Ekonomisk självständighet är ett steg mot ekonomisk jämställdhet

Vårt samhälle blir visserligen mer och mer jämställt för varje år. Men även om utvecklingen går i rätt riktning så finns det gott om åtgärder man själv kan ta. Ekonomisk jämställdhet är en god garant för social jämställdhet. Det första steget man bör ta är att gå igenom sin egen privatekonomi och se hur man kan försäkra sin ekonomiska självständighet och jämställdhet.

Ett eget sparande innebär att du har egna pengar och har råd att fatta dina egna beslut. Ekonomisk självständighet innebär att du får friheten att göra val som kan garantera dig ekonomisk jämställdhet. Däremot så kan ett sparande hos en storbank ta lång tid att växa. Istället så bör den som vill se sina pengar växa snabbare undersöka ett bankkonto med sparränta.

Ha ett självständigt sparande med sparränta

När man ska välja vilket bankkonto man ska placera sina pengar på så är det viktigt att fundera vad som är den bästa sparräntan för just dig. Det kan vara lockande att helt enkelt välja det bankkonto med högst sparränta. Det är dock viktigt att ta en titt på de villkor som ditt sparkonto ger dig.

Exempelvis så blir det allt vanligare att välja ett bankkonto med insättningsgaranti. Insättningsgaranti är ett enkelt sätt för dig att känna dig säker att dina besparingar är trygga, oavsett hur stor banken du sparar genom är. Den bästa sparräntan just nu är inte hos någon av storbankerrna, utan hos mindre banker.

Vissa kan dock känna sig osäkra över att starta ett sparande hos en mindre bank. Med insättningsgarantin så garanterar staten att 950 000 av era besparingar betalas ut. Detta innebär att du kan få den bästa sparräntan för just dig utan att behöva oroa dig för att banken ska gå omkull, oavsett hur hög sparräntan blir. Du får också ta ställning till vilken typ av bankkonto med sparränta det är du vill ha.

Bäst sparränta i Sverige?

Det går visserligen att hitta ett bankkonto med riktigt hög sparränta i Sverige. Men samtidigt så kan den bästa sparräntan utomlands ge dig ännu bättre villkor. Begränsa dig inte bara till den sparränta Swedbank eller den sparränta SEB och andra storbanker erbjuder dig. Den bästa sparräntan 2019 var exempelvis långt högre bland mindre banker än hos storbankerna.

Oavsett vilken typ av sparränta det är du är ute efter så kommer det gynna dig att först undersöka de alternativen som finns på marknaden. Nu för tiden så är det lätt att jämföra villkor och sparräntor genom att använda sig av internet. Se till att ta din tid och samla nog med information för att fatta ett beslut som du är nöjd med.

Ett bankkonto med sparränta är det första steget mot att ha ett stabilt sparande som växer på egen hand. Det kan dessutom hjälpa dig att komma en god bit på vägen mott ekonomisk jämställdhet. Vare sig du är en stark kvinna eller identifierar dig annorlunda så är en solid ekonomi lika med möjligheter och finansiell frihet. Ta dig tiden att skaffa ett gediget sparande med sparränta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Leave the field below empty!