Så fungerar kreditkortet Supreme Card Woman

Så fungerar kreditkortet Supreme Card Woman

Supreme Card Woman är ett kreditkort för kvinnor, där utfärdaren skänker en krona per köp till Cancerfonden. Du behöver inte göra något för att donera – och det kostar dig ingenting att skänka pengar till cancerforskning. Men vilka andra fördelar är det som tillfaller dig, och vad kostar kortet egentligen att äga?

Det tar vi reda på i den här artikeln.

Snabba fakta om Supreme Card Woman

Årlig avgift295 kr
Maximal kredit150 000 kr
Effektiv räntaFrån 19,97 %
Räntefria dagar60 dagar
Typ av kortMastercard
Avgift för bankomatuttag3 % (min 35 kr)
Valutapåslag i utlandet2 %
Aviavgift39 kr

Tips: Notera att det är en bra idé att jämföra alla sveriges kort innan du bestämmer dig för vilket kreditkort som passar dig bäst. 

Läs mer: Därför är jämställdhet viktigt

Kreditvillkor för kortet

Du kan ansöka om en kredit på mellan 10 000 och 150 000 kr, och det gör ingenting om du tar i för högt. Kortföretaget kan nämligen bevilja kortet mot en lägre kreditgräns, om de känner att du inte har de ekonomiska förutsättningar som krävs för att beviljas hela den kredit du ansökt om. 

Precis som standard får du hem en kreditfaktura månatligen som du kan välja på att betala helt, alternativt att delbetala den mot en effektiv ränta på från cirka 20 procent. Notera att det är en dålig idé att betala av på sina köp månad för månad, då den räntesats som tillämpas är relativt hög jämfört med likvärdiga kreditformer.

Du kan betala räkningar med kortet

Du kan betala dina fakturor med ditt Supreme Card Woman-kort om du så önskar, men en avgift på 1 % av totalbeloppet för räkningen tillkommer. Många tycker det är smidigt att kunna skjuta upp betalningen för sina räkningar då du på detta sätt kan betala räkningarna vid ett senare tillfälle, närmare bestämt när din månadsfaktura kommer. 

Notera att du inte ska ha för vana att betala dina räkningar med kortet, då du lätt kan hamna i en situation med skenande ränteavgifter och en skuldfälla som följd. Om du känner att du inte klarar av att betala tillbaka dina krediter, då är kommunens budget- och skuldrådgivare en ovärderlig resurs, vilket Konsumentverket förtydligar.

Så fungerar bonussystemet

  • Cancerfonden får alltid en bonus på 1 kr/köp. Det betyder att du skänker pengar åt ett välgörande ändamål utan att du behöver tänka på det. Om du betalar med kortet två gånger dagligen under ett år ger du Cancerfonden strax över 700 kronor. 
  • Du får alltid en bonus på 0,33 procent. Alla köp som du gör med kortet ger dig 0,5 poäng per krona, som du bland annat kan köpa produkter och presentkort för i Supreme Cards poängshopp. Det är standard att ett presentkort på 100 kronor kostar 15 000 poäng, vilket medför att den riktiga bonusen ligger på 0,33 procent. 

Försäkringar och resefördelar

Med Supreme Card Woman inkluderas en kompletterande reseförsäkring om du betalar mer än 75 % av resan med kortet. Reseförsäkringen ger dig bland annat:

  • Ersättning vid försenat bagage.
  • Ersättning vid avbeställning. Notera att läkarintyg krävs.
  • Ersättning vid försenat flyg.
  • Ersättning vid missat anslutningsflyg. 

Men ha i åtanke att valutaväxlingspåslaget ligger på 1,97 procent, samt att avgiften för kontantuttag ligger på 2,97 procent. Det betyder att detta kreditkort inte lämpar sig helt perfekt för att få följa med på resan. 

3 bra alternativ till Supreme Card Woman

  • Komplett kreditkort. Ger dig en cashback (riktiga pengar tillbaka) på maximalt 4 procent.
  • Norwegian kreditkort. Ger dig en bonus som maximalt ligger på 20 procent.
  • OKQ8 kreditkort. Ger dig 2 % återbäring hos OKQ8, och en sparränta på 0,75 procent. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Leave the field below empty!